Print

Samenwerking Multimetaal Den Helder en Electromach

Electromach, marktleider in explosieveilige elektrotechnische apparatuur en systemen, heeft in Aberdeen ervaring opgedaan met een 24/7-365 bereikbaarheid van de offshore. Dit bevalt zo goed dat een soortgelijke logistieke prestatie wordt geleverd vanuit Den Helder. Grote voordeel van deze samenwerking voor de klant is, dat zij sneller materiaal geleverd krijgen.

Zelf hanteert Electromach geen 24 uurs distributie naar olie- en gasinstallaties op de Noordzee. Daarom is in Den Helder deze taak neergelegd bij de 24/7-365 dagen per jaar 'geopend' zijnde 'Service Verlener' van maintenance contractor Multimetaal.

Commercieel directeur Arthur Hulsebos legt uit dat Multimetaal "toonaangevend is voor inspectie-, reparatie-, onderhoud- en modificatiewerkzaamheden aan complexe installaties voor zowel de offshore als andere opdrachtgevers". Het bedrijf heeft zeker als meerwaarde haar bewezen sterk servicegerichte instelling. De organisatie en medewerkers van Multimetaal zijn gespecialiseerd in het ontzorgen, bedienen en leveren van een zeer uitgebreid pakket van mechanische onderhouds- en installatiewerkzaamheden waarbij veiligheid, kwaliteit en efficiëntie de basis zijn voor haar reputatie in de markt. Om alle werkzaamheden zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzorgt Multimetaal graag het totale proces.

Veel medewerkers van Multimetaal werken al op de platforms waar onze apparatuur benodigd is en de logistieke administratie van Multimetaal is daardoor uitstekend geoutilleerd om die zendingen snel en vakkundig te realiseren.

Wilko Lok, Regional Sales Manager bij Electromach, zegt dat vooral de meer dan 43 jaar ervaring van Multimetaal in de offshore-industrie aanspreekt. "Zij kennen alle platforms en weten de weg er naar toe. Ze kennen ook de logistieke specialisten en zijn bekend met alle voorschriften - zeker op gebied van explosieveiligheid - en daarmee zijn ze voor ons een ideale partner in het logistieke proces".

Hulsebos en Beumer ondertekenden op 10 juni in het bijzijn van Lok de samenwerkingsovereenkomst. Daaraan voorafgaand had de Hengelose fabrikant zijn voorraad explosieveilig materiaal in het magazijn van Multimetaal gebracht. "Wij leveren op afroep binnen twee tot maximaal 24 uur", zegt Hulsebos. "Vanuit beide organisaties streven wij er naar om de eventuele 'downtime' te verkorten, zodat de klant zich kan richten op zijn core activiteiten". Volgens Beumer is dit, waar het om draait!