Print

2012...2013

Dit is alweer de laatste editie van de ExpressMail van 2012. Graag willen wij u bedanken voor het vertrouwen dat u ons de afgelopen jaren heeft geschonken, wat geresulteerd heeft in een goed resultaat en een positieve groei.

In dit jubileumjaar, waarin Electromach 50 jaar bestaat, mogen wij concluderen dat de laatste jaren positief voor ons hebben uitgepakt. De keuze 3 jaar geleden om naar een nieuw pand te verhuizen, is de juiste gebleken.

Ook in 2013 zullen onze medewerkers hun uiterste best doen om u van dienst te kunnen zijn. Wij zien de samenwerking met u in het nieuwe jaar dan ook met vertrouwen tegemoet.

Verhoog de productiviteit met Remote I/O!

De verbeterde remote I/O IS1+ leidt tot een verhoogde beschikbaarheid van uw bedrijfsproces en lagere kosten door vereenvoudigde configuratie, onderhoud en verbeterde integratie mogelijkheden.

Het IS1 Remote I/O wordt sinds 2000 toegepast in zowel industriële als explosiegevaarlijke omgevingen ten behoeve van procesautomatisering. Deze technologie is continu aan verbetering onderhevig en uitgebreid met nieuwe functies zoals PROFIBUS redundantie, DTM ondersteuning, integratie van optische ringen of modules met geïntegreerde magneetventielen.

In 2009 introduceerde Stahl IS1 Ethernet - ’s werelds eerste zone 1 remote I/O op basis van de ethernet communicatie standaard MODBUS TCP en EtherNet IP. Fieldbus Foundation™ en PROFIBUS International werken aan specificaties en oplossingen voor de toepassing van hun Ethernet-protocollen FF HSE en PROFINET voor Remote I/O. STAHL werkt nauw samen met deze organisaties om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Remote I/O van de toekomst.

Lees verder...

Ex-vraagbaak: Recente normontwikkelingen 31G/206/NP

In elke nieuwsbrief vindt u een overzicht van normen die met explosieveiligheid te maken hebben.

In deze editie wordt de 31G/206/NP, de toekomstige IEC 60079-39 besproken.

31G/206/NP (NP = New Proposal)

Toekomstige IEC 60079-39 TS Ed. 1.0: Explosieve atmosferen – Deel 39: Intrinsiek veilige systemen met elektronisch gecontroleerde vonkduur beperking.
Verkorte naam: "Power-i".

Lees verder...

Nieuwe medewerkers

Frank Spanjer, Productspecialist Ex-Automation

Vanaf 1 november j.l. is het Sales Team van Electromach uitgebreid met een nieuw gezicht, Frank Spanjer. Frank is onze nieuwe productspecialist voor de Automation groep. Deze groep houdt zich bezig met het productassortiment omvattende HMI (Human Machine Interface) systemen, I/O interfacing waaronder veldbus-, remote I/O, camera systemen en totaal oplossingen. Voor technische ondersteuning en workshops op het gebied van Ex-Automation zal Frank in de toekomst onze klanten gaan bezoeken.

Eddy Vanmunster, Regional Sales Manager STAHL N.V

Vanaf 1 november j.l. heeft ons Sales Team in België ook een nieuw lid, Eddy Vanmunster. Onze Belgische vestiging, gesitueerd in Dendermonde, is verantwoordelijk voor de commercialisatie van de STAHL producten op de Belgische en Luxemburgse markt. Eddy zal zich bezig gaan houden met de uitbreiding van de klantenportefeuille en deze verder uit te diepen.

11-13 December: Elektro Vakbeurs Hardenberg (NL)

Van 11-13 December kunt u ons vinden op de Elektro Vakbeurs in de evenementenhal in Hardenberg.

Stand: 135

Meer info: website organisatie

Stuur ons een e-mail voor een gratis toegangskaart.

Signalering in explosie gevaarlijke gebieden

Het gebruik van signaleringsappartuur op de werkplek neemt de laatste jaren sterk toe; dat is een goede zaak. Dit is met name belangrijk in de petrochemische industrie en olie- en gasinstallaties, waar de kans op ernstige ongevallen veel groter is dan de meeste industriële omgevingen. Vaak realiseert men zich dit pas na het meemaken van een ernstige explosie of een giftig gaslek, hoe belangrijk het gebruik van waarschuwingsapparatuur is.

Een explosiegevaarlijk gebied wordt gedefinieerd als een gebied waar concentraties van explosieve gassen, dampen of stof, kunnen optreden. Hetzij voortdurend (Zone 0 en 20), onder normale bedrijfsomstandigheden (Zone 1 en 21) of ongewoon (Zone 2 en 22).

Producten die zijn ontworpen voor gebruik in explosiegevaarlijke ruimten moeten aan strenge normen en eisen voldoen. De ATEX regelgeving is de richtlijn voor Europa, terwijl in Noord-Amerika de UL standaard van kracht is. In andere delen van de wereld, met name Australië, is de IECEx een steeds belangrijk wordende richtlijn.

Naast de wereldwijd erkende normen, zijn er vaak ook nog lokale brandweer goedkeuringen waaraan voldaan moet worden. Ook gelden er soms aanvullende certificeringen waaraan een product moet voldoen, zoals de VNIIPO in Rusland, de BOMBA in Maleisië en de CCCF in China.

Lees verder....

Electromach kalender 2013

Bureaukalender

Heeft u, als vaste abonnee van onze ExpressMail, nog geen kalender ontvangen?

Voor 2013 hebben wij 2 verschillende uitvoeringen voor u beschikbaar: een 3-maands kalender en een bureaukalender.

Bent u geïnteresseerd? Bestel dan nu uw eigen exemplaar. Wees er snel bij, want op = op.

Gaat u samen met ons de uitdaging aan op zondag 21 april a.s.?

'Gezond leven' is een hot item in de media. Ook Electromach is zich er terdege van bewust dat een goede gezondheid van de medewerkers van groot belang is.

Het komende jaar worden de medewerkers weer gemotiveerd om te deel te nemen aan sportieve evenementen. Zo konden alle wielrenners en mountainbikers speciale Electromach kleding aanschaffen, om zo het nieuwe jaar goed gekleed te beginnen.

Voor 2013 staat ook de CityRUN 10km weer op het programma, een jaarlijks terugkerend hardloopevenement dat in Enschede wordt gehouden tijdens het jaarlijkse marathon weekend. Onder leiding van Commercieel Directeur, Robert André de la Porte, zal een groep medewerkers weer hun beste beentje voor zetten.

Ook iets voor u?

Lees verder...

Groei noopt tot investeringen en uitbreiding pand Electromach

Het is pas drie jaar geleden dat Electromach haar nieuwe pand aan de Jan Tinbergenstraat 193 op het industriepark Campus Westermaat in Hengelo in gebruik heeft genomen. De firma heeft echter een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, waardoor een uitbreiding niet uit kan blijven.

In November 2011 is er een derde CNC machine in gebruik genomen door een sterke groei in de afname van onze CUBEx Exd oplossingen. Dit jaar in september is de vierde CNC machine in gebruik genomen en in maart volgend jaar volgt de vijfde machine. Deze maand nog wordt het machinepark uitgebreid met een laser machine.

Lees verder...

Vraag van de maand

In welke zone mag het apparaat met de volgende beschermingswijze worden geplaatst?

Ex d e [ib] IIB T4

A) Zone 1 IIC T6

B) Zone 2 IIC T4

C) Zone 1 IIA T3

D) Zone 1 IIA T6

Discussieer elke maand mee op onze LinkedIn pagina in de groep 'Electromach, the Expert'. Ook de antwoorden zijn hier te vinden.

Wordt jij onze nieuwe Project Planner of Senior Sales Engineer?

Locatie Hengelo (Ov)

  • (Senior) Sales Engineer
  • Electrical Engineer (MBO/HBO)
  • Engineer op HTS-E niveau
  • Lead Engineer
  • Tekenaar/Engineer
  • Bedradingsmonteurs
  • Medewerker afdeling eindcontrole
  • Project planner
  • Calculator
  • Assistent Chef Elektrische Werkplaats

Locatie Dendermonde, België

Open sollicitaties kunnen gestuurd worden naar personeelszaken@electromach.nl  

Prettige feestdagen!

In verband met de feestdagen zijn onze kantoren te Hengelo (NL) en Dendermonde (B) gesloten vanaf 24 december 2012 tot 2 januari 2013.

Wij wensen u alvast fijne feestdagen en een voorspoedig 2013!