Print

Besturingssysteem voor Roots blower

Container voor Roots blower

Het complete besturingssysteem is geleverd in een container. In een afgeschermd deel van de container zijn twee transformatoren geïnstalleerd om de middenspanning (6kV) te transformeren naar 690V. Deze spanning is nodig voor de hoofdmotoren die de ‘blowers’ aandrijven. De motoren worden bestuurd door frequentieregelaars die ook in de container zijn geplaatst.

De container is verder voorzien van een MCC (Motor Control Center) die voor de aansturing van de andere motoren en de heaters in het systeem zorgt. Het besturingspaneel, één voor elke Blower, komt in het veld te staan in een controle kamer. De communicatie (serieel) tussen de besturingspanelen en de frequentieregelaars gebeurt op basis van devicenet.

Lees verder...

 

Ex-vraagbaak

Met ingang van de volgende nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de Europese en internationale normen voor explosieveiligheid.

In deze rubriek komen zaken als geldigheid, toepasbaarheid, ontwikkeling e.d. aan de orde.

Dit kan een aanvulling zijn op de uitvoerige informatie die jaarlijks gegeven wordt in het STAHL Ex Magazine.

Zie bijvoorbeeld het Ex-Magazine 2010 in de rubriek "Ex-News" op pagina 4.

Lees verder...

L101H

Noviteiten: Signaleringsapparatuur

Nieuw op de markt zijn deze kleine energiezuinige, maar krachtige, intrinsiekveilige alarmgevers en signaallampen voor paneelbouw (zone 0, 1 en 2), de IS-pA1 en IS-pB1.

Voor de industriële markt is de L101H, een LED flitslicht, beschikbaar. Met een  prisma lens en gekleurde LED's wordt een helder licht verspreid dat zelfs in zonlicht goed te onderscheiden is. 

Lees verder...

System Solutions op website

Vanaf nu vindt u onze klantspecifieke systemen 'System Solutions' ook terug op de website.

Electromach levert klantspecifieke systemen voor toepassing in de olie- en gasindustrie. In de verschillende stadia van de olieproductie komt u onze systemen tegen.

  • Transportation
  • Refinery
  • Offshore drilling & exploration
  • Onshore drilling & exploration
  • Onshore recovery and offshore recovery

Electromach levert o.a. besturingssystemen voor een Oil & water seperator pump, rotary vane gas compressor (blower)reciprocating gas compressor, turret control voor FPSO en laadarmbesturingen.

Lees verder... 

Richtlijn acculaadstations

De praktijkrichtlijn voor acculaadstations, de NPR 3299 ‘Veilig werken bij het laden van tractiebatterijen’, is vernieuwd en daarmee zijn de regels aangescherpt. Er dient rekening te worden gehouden met de ATEX-137 richtlijn, omdat bepaalde accusoorten een explosieve atmosfeer kunnen opleveren bij het nemen van onvoldoende beschermende maatregelen. 

Zo geeft de NPR bijvoorbeeld aanwijzingen over het moment waarop waterstof ontstaat bij het laden van accu’s. In combinatie met zuurstof kan waterstof een uiterst ontploffingsgevoelig knalgas vormen. Hiervoor hoeft de concentratie waterstof in de lucht maar vier volumeprocenten of meer te zijn én moet er een ontstekingsenergie zijn van slechts 0,019 joule. Lasvonken, elektrische installaties of hete oppervlakken zijn soms al voldoende aanleiding voor een dergelijke ontsteking.

Lees verder...

Condensed Catalogue 2011

De 'Condensed Catalogue' van 2011 is uit. Deze catalogus is een samenvatting van de in november nieuw verschenen 'R.STAHL General Catalogue'. De meest gangbare producten uit het assortiment staan hierin vermeld.

Lees verder... 

Gorinchem

Evenementenkalender 2011

Nationaal

Evenement / Locatie

30.03.2011 - 01.04.2011

On & Offshore, Evenementenhal Gorinchem

03.10.2011 - 07.10.2011

Elektrotechniek, Jaarbeurs Utrecht

11.10.2011 - 12.10.2011

Offshore Energy 2011, RAI Amsterdam

December 2011

Elektro Vakbeurs, Evenementenhal Hardenberg

Internationaal

 

17.03.2011

M+R, Antwerpen Expo

02.05.2011 - 05.05.2011

OTC (Offshore Technology Conference) Houston

06.09.2011 - 08.09.2011

Offshore Europe, Aberdeen